APPLIED Kinesiology /Dr George Goodheart/

Alkalmazott kineziológa néven vált ismertté dr. George Goodheart kiropraktor módszere, mely szerint a görcsös izom kezelése helyett az elgyengült ellenpár aktivizálásával fájdalomcsillapítás, sõt tartós javulás érhetõ el. Charles Owen és H. R. Small a neurolymphatikus (Chapman-féle) és Terence Benett neurovascularis reflexpontokkal foglalkozó kutatásai alapján betegeinél a mozgásukban korlátozott izmokat ezen pontok valamelyikének érintésével és/vagy a kínai akupunktúrából jól ismert meridiánok által élénkítette, nyugtatta. Munkájában hasznosította a pumpaeffektust, melyet a koponyacsontok lapocskáinak légzés közbeni elmozdulása hoz létre, s ezáltal a liquor a gerincoszlopból a kemény agyhártyáig pumpálódik. 
Felfedezte, hogy az állkapocsízületek „bemozgatása” az itt áthaladó idegeket stimulálja és ez kihat az egész test elektromágneses, idegi és energetikai hálózatára. Kidolgozta az izomtesztelés technikáját, mely forradalmasította és új utak felé indította az orvoslást. Az elõször általa alkalmazott „terápialokalizáció” során a beteg érintéssel azonosítja testén a korrekció helyét, míg ezalatt a terapeuta teszteléssel pontosítja azt.
Tanítványa John F. Thie a Touch for Health (Gyógyító érintés) c. könyvében a laikusok számára is érthetõvé tette e módszer lényegét. Munkája a kineziológia egyszeregye lett. Elsõdleges célja az volt, hogy családi körben is gyakorolható, a testünk energiafolyamatairól ismereteket adó, egészségmegõrzõ programot hozzon létre.
Összefoglalása szerint az izmok és meridiánok összekapcsolása a következõ módokon történik: 
1. Masszírozzuk a testen a neurolymphatikus reflexzónát.
2. Érintjük a koponya neurovascularis pontjait.
3. Simogatjuk és masszírozzuk a hozzájuk tartozó meridiánokat.
4. Az akupunktúrapontok segítségével élénkítjük vagy megnyugtatjuk az izmokat.
A gyenge izom a kezelés eredményeként erõssé válik, így tudjuk azonnal ellenõrizni, hogy mozgásba hoztuk az energiáramlást.

Forrás: www.vitalitas.hu