Mozgásgyakorlatsor nõi autovezetõknek!

ImageÖsszeállításunk Nektek szól, hogy segítséget nyújtson az autóvezetés elsajátításához és gyakorlásához.

Remélem, fogjátok érezni a gyakorlatok jótékony hatását, persze csak ha rendszeresen gyakoroltok! Ezentúl már könnyedén fogtok hátrafelé beállni a parkolóba és nem fog gondot okozni a padkával párhuzamos leparkolás sem. Mindezeken felül a napi rendszerességgel végzett gyakorlatok életetek minõségére is kihat majd:

KIEGYENSÚLYOZOTTABBNAK FOGJÁTOK MAGATOKAT ÉREZNI!
Az a napi pár perc, amit önmagatokra fordítotok, százszorosan megtérül majd.

A most bemutatott gyakorlatok a tanulás megkönnyítését és a tanultak gyakorlati alkalmazásának könnyebbé tételét célozza meg. Elõsegíti a jobb és bal agyféltekék integrált mûködését, valamint a koordináció és térérzékelés javulásához is vezet.

Ha azonban stresszesek, feszültek vagyunk, nem tudjuk szervezetünk maximum teljesítõképességét kihasználni: Kibillent állapotban a két agyfélteke integrációja felbomlik. Az agyintegrációt legjobban elõsegítõ gyakorlatok a keresztmozgást végzõ gyakorlatok. Ha integrált állapotban van agyunk, akkor a helyzetre megfelelõen tudunk reagálni, azaz az „itt és most” állapotában vagyunk, amely az autóvezetés során nagyon fontos. Ehhez kívánok Nektek sok sikert, eltökéltséget és kitartást!

Nagy Judit Marianna
kineziológus

A rajzokat Szikszai Viktória készítette.

Felhasznált irodalom:

Kim da Silva / Do-Ri Rydl: Mozgással az energiáért

Tanfolyami jegyzetek: Brain gym, Touch for health

Ez a cikk az autosiskola.wtm.hu oldalról került átvételre

 

Tovább a gyakorlatokhoz