Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia

Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia ©®

Dr. Varju Márta és Gál Attila rendszere

 

Genetikai örökítõanyagunkhoz, a DNS-hez kapcsolódó metilcsoportok meghatározott mintázatot alkotnak. A Metilációs mintázat minden embernél az évek során környezeti hatásokra változik.

A változások MÓDJA egy családon belül azonos, azaz ÖRÖKLÕDIK. Ez azt jelenti, hogy a genetikai anyag nem változik, de a gének mûködése igen, a gének EMLÉKEZNEK, a szerzett betegségek is átörökíthetõek az utódokra. Az epigenetika, az öröklõdõ változásokkal foglalkozó orvosi tudományág, választ adhat jó néhány olyan kérdésre, amelyre eddig csak elméleti válaszaink léteztek.

Magyarázatot kapunk arra, hogy miért jelent olyan sok embernek problémát az elhízás, miként lehet egy családban hajlam egy adott típusú betegségre anélkül, hogy bármilyen egyértelmû nyoma lenne a DNS-ben. Egyebek között több lelki eredetû betegség és a cukorbetegség kialakulásának hátterében sem genetikai, de mégis örökletes tényezõket sejt több kutató.

Kineziológiai módszerekkel eredményesen kezelhetõk ezek a jellegzetes problémák.

Speciális kineziológiai technikákkal feltérképezhetõ, hogy a melyik generációnkban blokkolódtak, vagy léptek mûködésbe azok a gének, amelyek a mi életünkben a problémákat okozzák. A kezelések során komoly eredményt érhetünk el táplálkozási szokásaink azonosításával (metabolikus folyamatok) valamint lelki traumáink, letapadt, leragadt érzelmeink felderítésével és korrekciójával (rekonstrukció). Megváltozott emberi kapcsolatok, fogyás, kiegyensúlyozott életvitel a legbiztosabb jelei a változásnak. Mivel generációs problémával dolgozunk, így a kezelések pozitív hatása kliensünk családjában is érvényesül.