TUDJA, MI A KINEZIOLÓGIA?

       A kineziológia görög szóösszetétel, kinesis mozgást, logos pedig tudományt jelent. Mint holisztikus gyógyító és személyiségfejlesztõ módszer, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza, bármilyen témára vonatkozóan, amelyben jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.

      A kineziológia eszközeit Dr. George Goodheart fedezte fel az 1960-as években. Az õ koncepcióját felhasználva Dr. John Thie a 70-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító Érintés) rendszerét. Azóta kineziológusok ezrei használják a módszer különbözõ, speciális ágait szerte a világon.

      Magyarországon legelterjedtebb a Three in One Concepts ( Három az Egyben ) kineziológiai rendszer, amelyet az amerikai Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway alakítottak ki a 80-as években. Az általuk kifejlesztett módszert One Brain (Egységes Agy) módszernek is nevezik.

      A kineziológia Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.
 

Mi történik egy kezelésen 

A kezelés során egy első látásra meglepõ eszközt használunk arra, hogy azonosítsuk a kezelés kiválasztott cél-témájához kapcsolódó energia-blokkokat és az energia-egyensúly létrehozásához szükséges korrekciókat. Ez az eszköz az “izomtesztelés”, amelyet Dr. George Goodheart fedezett fel 1964-ben.

A kineziológus kérdéseket tesz fel egy meghatározott rendszer szerint, miközben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai – közvetítve az agy, illetve a test sejtes memória szinten tárolt információit – a kérdésekre erõsen tartó vagy elgyengülõ izomtónussal “válaszolnak”.

Az izomtesztelés lehetõvé teszi, hogy fényt derítsünk az adott probléma tudatalatti szinten fekvõ, valódi okára és a kialakult blokk jellegére, továbbá, hogy egyénre szabottan azonosítani tudjuk a szükséges beavatkozásokat.   Az energia-egyensúly helyreállítására a kineziológus több száz korrekció közül választ az izomtesztelés segítségével. Ezek a korrekciók kiemelkedõ hatékonysággal bírnak és sokszor gyors változásokat okoznak, ugyanakkor mégis gyengédek és fájdalommentesek.

 

Miben segít a kineziológia

A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában…

 
A vitalitás és energiaszint növelésében…

Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerõsítésében…

Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában…

A céljaink elérését akadályozó belsõ akadályok felszámolásában…

A stresszek és félelmek kezelésében…

A kommunkikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában…

Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában…

Kapcsolataink mélyítésében…

Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében…

Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belsõ harmóniánk kialakításában…

Életminõségünk fejlesztésében…